Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na placki z cukini.
Miska, tarka do jarzyn patelnia, nóż i deska do krojenia
Takiego hamburgera jadłam w McDonald , spróbowałam przygotować takie w domu....
Odsłon: 99
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 640
Takiego hamburgera jadłam w McDonald , spróbowałam przygotować takie w domu....
Odsłon: 99
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 640
Składniki
Cukinię myjemy i odcinamy końce. Trzemy na tarce jarzynowej ze skórką. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wbijamy jajko, mieszamy, a następnie dodajemy mąkę i bułkę tartą.
Siekamy koperek i liście mięty i dodajemy do naczynia. Dodajemy starty parmezan. Doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i solą.
Nabieramy łyżką do zupy masę cukiniową i kładziemy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do otrzymania pożądanego koloru z obu stron. Placuszki świetnie smakują z sosem czosnkowym lub koperkowym.