Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na placki z cukini.
Miska, tarka do jarzyn patelnia, nóż i deska do krojenia
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4489
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417700
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4489
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417700
Składniki
Cukinię myjemy i odcinamy końce. Trzemy na tarce jarzynowej ze skórką. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wbijamy jajko, mieszamy, a następnie dodajemy mąkę i bułkę tartą.
Siekamy koperek i liście mięty i dodajemy do naczynia. Dodajemy starty parmezan. Doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i solą.
Nabieramy łyżką do zupy masę cukiniową i kładziemy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do otrzymania pożądanego koloru z obu stron. Placuszki świetnie smakują z sosem czosnkowym lub koperkowym.