Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na placki z cukini.
Miska, tarka do jarzyn patelnia, nóż i deska do krojenia
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 270
Królowa grilla :)
Odsłon: 71
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 270
Królowa grilla :)
Odsłon: 71
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Cukinię myjemy i odcinamy końce. Trzemy na tarce jarzynowej ze skórką. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wbijamy jajko, mieszamy, a następnie dodajemy mąkę i bułkę tartą.
Siekamy koperek i liście mięty i dodajemy do naczynia. Dodajemy starty parmezan. Doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i solą.
Nabieramy łyżką do zupy masę cukiniową i kładziemy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do otrzymania pożądanego koloru z obu stron. Placuszki świetnie smakują z sosem czosnkowym lub koperkowym.