Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na placki z cukini.
Miska, tarka do jarzyn patelnia, nóż i deska do krojenia
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116299
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7935
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1488
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116299
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7935
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1488
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Składniki
Cukinię myjemy i odcinamy końce. Trzemy na tarce jarzynowej ze skórką. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wbijamy jajko, mieszamy, a następnie dodajemy mąkę i bułkę tartą.
Siekamy koperek i liście mięty i dodajemy do naczynia. Dodajemy starty parmezan. Doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i solą.
Nabieramy łyżką do zupy masę cukiniową i kładziemy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do otrzymania pożądanego koloru z obu stron. Placuszki świetnie smakują z sosem czosnkowym lub koperkowym.