Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na placki z cukini.
Miska, tarka do jarzyn patelnia, nóż i deska do krojenia
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 855
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1072
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 260
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2809
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 855
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1072
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 260
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2809
Składniki
Cukinię myjemy i odcinamy końce. Trzemy na tarce jarzynowej ze skórką. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wbijamy jajko, mieszamy, a następnie dodajemy mąkę i bułkę tartą.
Siekamy koperek i liście mięty i dodajemy do naczynia. Dodajemy starty parmezan. Doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i solą.
Nabieramy łyżką do zupy masę cukiniową i kładziemy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do otrzymania pożądanego koloru z obu stron. Placuszki świetnie smakują z sosem czosnkowym lub koperkowym.