Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie bardzo smaczne i małokaloryczne
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15108
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15108
Składniki
Cukinie zetrzeć na grubych oczkach (troszkę mniejszych niż do buraczków). Oprószyć solą. Odstawić. Jabłka zetrzeć na tarce (oczka jak do buraczków) do osobnej miseczki, skropić sokiem z cytryny i odstawić. Cukinię odcisnąć bardzo mocno z powstałego soku, jabłka delikatnie. Tak przygotowane składniki połączyć, dodać drobno pokroją cebulę, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładać łyżką przygotowaną masę i smażyć małe placuszki.
Osączać na papierowym ręczniku. Danie dla dwóch osób- 433 Kcal/1 porcja