Do góry

Dania główne Przepis na:

placuszki z cukinii i jabłek

placuszki z cukinii i jabłek

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 997

Dodano:

Odsłon: 8768

danie bardzo smaczne i małokaloryczne

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
placuszki z cukinii i jabłek

Przygotowanie

  1. Cukinie zetrzeć na grubych oczkach (troszkę mniejszych niż do buraczków). Oprószyć solą. Odstawić.
    Jabłka zetrzeć na tarce (oczka jak do buraczków) do osobnej miseczki, skropić sokiem z cytryny i odstawić.
    Cukinię odcisnąć bardzo mocno z powstałego soku, jabłka delikatnie.
    Tak przygotowane składniki połączyć, dodać drobno pokroją cebulę, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładać łyżką przygotowaną masę i smażyć małe placuszki.

  2. Osączać na papierowym ręczniku.
    Danie dla dwóch osób- 433 Kcal/1 porcja

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń