Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z cukinii przygotowałam z dodatkiem ugotowanych na twardo jajek. Placuszki wyszły bardzo smaczne i szybko skonsumowane. Polecam
patelnia, miska, tarka, łyżka, sitko,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5117
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 189
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5117
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 189
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odstawić na 15 minut. Jajka po ugotowaniu na twardo obrać i rozdrobnić widelcem. Wodę z cukinii odcisnąć , dodać rozdrobnione jajka oraz surowe jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Opcjonalnie można dodać łyżkę lub 2 mąki pszennej jak ktoś lubi więcej ubite placuszki. Po wymieszaniu smażyć na rozgrzanym oleju nie duże placuszki. Smacznego
Przygotowanie masy na placuszki.
Smażenie.
Gotowe do podania.