Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z cukinii przygotowałam z dodatkiem ugotowanych na twardo jajek. Placuszki wyszły bardzo smaczne i szybko skonsumowane. Polecam
patelnia, miska, tarka, łyżka, sitko,
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 586
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1792
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22060
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 586
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1792
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22060
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odstawić na 15 minut. Jajka po ugotowaniu na twardo obrać i rozdrobnić widelcem. Wodę z cukinii odcisnąć , dodać rozdrobnione jajka oraz surowe jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Opcjonalnie można dodać łyżkę lub 2 mąki pszennej jak ktoś lubi więcej ubite placuszki. Po wymieszaniu smażyć na rozgrzanym oleju nie duże placuszki. Smacznego
Przygotowanie masy na placuszki.
Smażenie.
Gotowe do podania.