Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z cukinii przygotowałam z dodatkiem ugotowanych na twardo jajek. Placuszki wyszły bardzo smaczne i szybko skonsumowane. Polecam
patelnia, miska, tarka, łyżka, sitko,
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 503
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 146
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 503
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 146
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odstawić na 15 minut. Jajka po ugotowaniu na twardo obrać i rozdrobnić widelcem. Wodę z cukinii odcisnąć , dodać rozdrobnione jajka oraz surowe jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Opcjonalnie można dodać łyżkę lub 2 mąki pszennej jak ktoś lubi więcej ubite placuszki. Po wymieszaniu smażyć na rozgrzanym oleju nie duże placuszki. Smacznego
Przygotowanie masy na placuszki.
Smażenie.
Gotowe do podania.