Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lipiec to jeden z miesięcy, kiedy możemy cieszyć się smakiem polskiej cukinii. Oczywiście cukinia dostępna jest w sklepach przez cały rok, ale niestety nie pochodzi z naszego kraju. Latem więc korzystam z niej najczęściej jak się da, bo jest zdrowa i smaczna. Jeśli ktoś nie lubi cukinii to warto się przyjrzeć z bliska i spróbować z nią zaprzyjaźnić bo warto.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47735
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165593
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 391
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47735
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165593
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 391
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Składniki
Cukinie umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach ( można odcisnąć sok ), koperek posiekać a fetę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Składniki umieścić w misce, dodać rozbełtane jajka, do smaku sól i pieprz oraz wsypać kaszę mannę i wszystko wymieszać. Rozgrzać patelnię, wlać olej i kłaść porcje masy na placuszki. Smażyć z obu stron na rumiano, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Placuszki można podać na przykład z dipem koperkowym.