Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lipiec to jeden z miesięcy, kiedy możemy cieszyć się smakiem polskiej cukinii. Oczywiście cukinia dostępna jest w sklepach przez cały rok, ale niestety nie pochodzi z naszego kraju. Latem więc korzystam z niej najczęściej jak się da, bo jest zdrowa i smaczna. Jeśli ktoś nie lubi cukinii to warto się przyjrzeć z bliska i spróbować z nią zaprzyjaźnić bo warto.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2228
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2570
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 610
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2228
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2570
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 610
Składniki
Cukinie umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach ( można odcisnąć sok ), koperek posiekać a fetę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Składniki umieścić w misce, dodać rozbełtane jajka, do smaku sól i pieprz oraz wsypać kaszę mannę i wszystko wymieszać. Rozgrzać patelnię, wlać olej i kłaść porcje masy na placuszki. Smażyć z obu stron na rumiano, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Placuszki można podać na przykład z dipem koperkowym.