Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i pyszne. Jako danie glowne lub jako przekaska.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 923
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11862
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 923
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11862
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1367
Składniki
cukinie dokladnie myjemy, w calosci scieramy na grubych oczkach, natychmiast dodajemy jajka, platki (mozna zastapic maka razowa), lyzke bulki tartej, odrobine sody, sol, pieprz, lyzke kwasnej smietany oraz drobno posiekany szczypiorek. Mieszamy i smazymy na zloto na oleju.
Sos wykonujemy z kwasnej, kremowej smietany, dodajemy troche jogurtu naturalnego, szczypiorek ( ja dzisiaj dodatkowo dalam sporo rzezuchy), 2 zabki czosnku przecisniete przez praske (opcjonalnie), sol i pieprz do smaku. Smacznego.-))