Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i pyszne. Jako danie glowne lub jako przekaska.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
cukinie dokladnie myjemy, w calosci scieramy na grubych oczkach, natychmiast dodajemy jajka, platki (mozna zastapic maka razowa), lyzke bulki tartej, odrobine sody, sol, pieprz, lyzke kwasnej smietany oraz drobno posiekany szczypiorek. Mieszamy i smazymy na zloto na oleju.
Sos wykonujemy z kwasnej, kremowej smietany, dodajemy troche jogurtu naturalnego, szczypiorek ( ja dzisiaj dodatkowo dalam sporo rzezuchy), 2 zabki czosnku przecisniete przez praske (opcjonalnie), sol i pieprz do smaku. Smacznego.-))