Do góry

Dania główne Przepis na:

Placuszki z cukinii ze szczypiorkiem

Przepis dnia 2019-07-18
Placuszki z cukinii ze szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 2606

Dodano:

Odsłon: 6334

Jedno z najczęściej przyrządzanych w naszym domu dań obiadowych- proste placuszki z cukinii ze szczypiorkiem podane z sosem jogurtowym

Składniki

  • 2 średnie cukinie
  • 2 jajka
  • ok 7-8 łyżek mąki
  • pół pęczka szczypiorku
  • Pieprz, sól
  • olej do smażenia
  • Do podania: jogurt wymieszany z sokiem z cytryny, posiekanym ząbkiem czosnku i ulubionymi ziołami ( koperek, szczypiorek, natka)
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię zetrzeć na tarce, umieścić na sitku, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć z wody i przełożyć do miski.
    Dodać jajka, mąkę, sól, pieprz, posiekany szczypiorek i wymieszać.
    Smażyć na patelni na oleju z obu stron na rumiano.
    Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu, podawać z jogurtem wymieszanym z sokiem z cytryny, posiekanym ząbkiem czosnku i ziołami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń