Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku ,proste do zrobienia.
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 308
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 117
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 84
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 308
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 117
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 84
Składniki
Z mąki ,jajka ,mleka ,cydru i proszku do pieczenia robimy naleśniki. Do smaku doprawiamy solą oraz sporą ilością pieprzu. Smażymy je na małej patelni. Kapustę gotujemy razem z liściem laurowy do momentu ,kiedy będzie miękka. Osączamy i drobno kroimy. Dorsza kroimy na kawałki (3-4 cm) ,oprószamy solą ,pieprzem i skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Na środek każdego naleśnika nakładamy kapustę oraz kawałek dorsza ,dookoła posypujemy startym serem ,zakrywamy drugim naleśnikiem. Każdy ,z osobna zawijamy w folię aluminiową i zapiekamy w piekarniku przez 35 min w temperaturze 200°C. Podajemy z ulubionym sosem (u mnie sos z grzybków mun).