Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z kurczaka zrobiłam hurtowo, bo wiem, że jedzone przez kilka dni nie nudzą się tak jak zwykły kotlet. Polecam zarówno na ciepło z młodymi ziemniakami i sałatą, jak i na zimno do ręki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8634
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 598
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8634
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 598
Składniki
Filety umyć, pokroić w drobną kostkę. Posypać pieprzem, słodką papryką, ziołami, posolić, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku Wstawić na ½ godziny do lodówki. Warzywa pokroić i dodać do mięsa wraz z rozkłóconymi jajkami oraz mąka. Dobrze wymieszać. Kłaść po łyżce masy na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron.