Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z kurczaka zrobiłam hurtowo, bo wiem, że jedzone przez kilka dni nie nudzą się tak jak zwykły kotlet. Polecam zarówno na ciepło z młodymi ziemniakami i sałatą, jak i na zimno do ręki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Filety umyć, pokroić w drobną kostkę. Posypać pieprzem, słodką papryką, ziołami, posolić, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku Wstawić na ½ godziny do lodówki. Warzywa pokroić i dodać do mięsa wraz z rozkłóconymi jajkami oraz mąka. Dobrze wymieszać. Kłaść po łyżce masy na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron.