Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie musisz wypróbować naszą propozycję. Placki z młodej kapusty z dodatkiem słodkiej marchewki to mistrzowski pomysł na obiad. Danie jest tanie i proste w przygotowaniu. Jeśli posiadasz robota kuchennego, placuszki zrobisz w mniej niż 15 minut.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2107
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2107
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Składniki
Kapustę bardzo drobno posiekaj.
Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
W dużej misce umieść kapustę, posól i odstaw na 10 minut.
Po upływie czasu odlej sok, który kapusta może puścić. Następnie dodaj marchewkę, jajka, mąkę oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, wykładaj porcje masy i smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, po czym przerzuć placuszki na drugą stronę i smaż jeszcze przez kilka minut.
Placki podawaj od razu po przygotowaniu.