Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie musisz wypróbować naszą propozycję. Placki z młodej kapusty z dodatkiem słodkiej marchewki to mistrzowski pomysł na obiad. Danie jest tanie i proste w przygotowaniu. Jeśli posiadasz robota kuchennego, placuszki zrobisz w mniej niż 15 minut.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2787
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 156
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18691
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 727
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2787
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 156
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18691
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 727
Składniki
Kapustę bardzo drobno posiekaj.
Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
W dużej misce umieść kapustę, posól i odstaw na 10 minut.
Po upływie czasu odlej sok, który kapusta może puścić. Następnie dodaj marchewkę, jajka, mąkę oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, wykładaj porcje masy i smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, po czym przerzuć placuszki na drugą stronę i smaż jeszcze przez kilka minut.
Placki podawaj od razu po przygotowaniu.