Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placuszki z truskawkami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3606
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3606
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Truskawki umyć, obrać z szypułek. Kilka ładnych zostawić do dekoracji. Połowę pozostałych zmiksować ze śmietaną, posłodzić. Resztę pokroić. Mleko zmiksować z żółtkami, łyżką cukru i cukrem waniliowym, dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Połączyć z białkami ubitymi na sztywno ze szczyptą soli, dodać pokrojone truskawki. Delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Polać placuszki sosem, udekorować truskawkami.
Takie placki można podać jako wykwintne danie – wystarczy, że ułożymy je na liściach rukoli (wtedy sos podajemy osobno).
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium