Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do wykonania placuszki wzbogacone o dodatek cukinii i koperku.
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2957
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2957
Składniki
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, wsypujemy posiekany koperek i mieszamy całość.
Do oddzielnej miseczki ścieramy obrane ziemniaki (na tej samej grubości oczek) i odciskamy je z soku.<br /> Odciśnięte ziemniaki dokładamy do cukinii.
Do tak przygotowanych składników wbijamy jajko i dodajemy mąkę pszenną i skrobię. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Mieszamy
Tak przygotowane ciasto smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do uzyskania złotego koloru.