Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do wykonania placuszki wzbogacone o dodatek cukinii i koperku.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1375
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 341
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1375
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 341
Składniki
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, wsypujemy posiekany koperek i mieszamy całość.
Do oddzielnej miseczki ścieramy obrane ziemniaki (na tej samej grubości oczek) i odciskamy je z soku.<br /> Odciśnięte ziemniaki dokładamy do cukinii.
Do tak przygotowanych składników wbijamy jajko i dodajemy mąkę pszenną i skrobię. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Mieszamy
Tak przygotowane ciasto smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do uzyskania złotego koloru.