Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć może nie za bardzo zdrowy ale szybko gotowy, uwielbiają je mali i duzi. Wiem że smażone w głębokim oleju może nie przypadnie do gustu każdemu ale my raz na jakiś czas lubimy zjeść taki obiadek na szybko, bo moim zdaniem nie musi być co niedziela rosół i schabowe nie trzymam się aż tak tej tradycji. Choć powiem że rosół uwielbiam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118012
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8375
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2093
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118012
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8375
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2093
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i osuszyć na durszlaku z nadmiaru wody. Osuszone jeśli są większe przekroić na pół następnie w grubsze plasterki.
Na głęboką patelnię ( ja mam patelnię wok ) wlać olej rozgrzać go na dużym gazie, następnie zrobić średni ogień wrzucić plasterki i smażyć, co jakiś czas te z dołu przerzucić na górę aż wszystkie będą miały piękny złoty kolor.
Usmażone plasterki wyciągać za pomocą łyżki cedzakowej aby pozbyć się tłuszczu, przełożyć do dużej salaterki obsypać solą lub przyprawą do ziemniaków i energicznym ruchem potrząsając wymieszać plasterki z solą.
Tak przygotowane plasterki podałam z jajkiem sadzonym oraz moimi grzybkami leśnymi marynowanymi. Można oczywiście jeść również same plasterki jako przekąskę np. z keczupem. Najbardziej smakują puki jeszcze ciepłe.