Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś nadal obolała ale w kuchni szalałam hm raczej na siedząco ale zrobiłam oprócz syropu pyszny obiadek i sernik wymyśliłam jak ostygnie i wyjdzie dobry to z chęcią podam wam przepis. Teraz podam przepis na obiad a w sumie na plastry w sosie.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 224
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 712
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1415
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 224
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 712
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1415
Składniki
Chude mięso z łopatki pokroić na plastry po około 2 cm. Każdy kawałek plastra obsypać z obu stron pieprzem cytrynowym. Na patelnię wlać olej rozgrzać go, ułożyć przygotowane plastry z pieprzem. W czasie smażenia obsypać solą z każdej strony i podsmażyć z obu stron na rumiano.
Gdy już mięso jest podsmażone z obu stron, wlać 2 szklanki wody i dodać suszone warzywa. Całość dusić pod przykryciem do wyparowania wody.
W międzyczasie gdy mięso jeszcze się dusi przygotować mąkę w pół szklanki wody ze śmietaną i natką pietruszki, wymieszać wszystko do czasu aż nie będzie grudek. Jak z mięsa już wyparowała woda dodać ponownie półtorej szklanki wody przegotowanej chwilę pogotować. Następnie wlać przygotowaną śmietanę i całość zagotować do powstania sosu.
Tak przygotowane mięso w sosie a zwłaszcza dzięki pieprzowi cytrynowemu wychodzi kruche, mięciutkie aż rozpływa się w ustach. Do tego mięska w sosie podałam surówkę z kiszonej kapusty oraz ziemniaki polane sosem.