Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad dosłownie w 30 minut. Idealny jak nam brakuje czasu, praktycznie sam się robi.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7888
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13655
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7888
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13655
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, na którym smażymy na złoty kolor z obu stron plastry schabu obsypane solą i pieprzem.
Po usmażeni odstawiamy schab na talerz, a na tym samym oleju podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Kiedy boczek się zrumieni dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Smażymy, aż się zeszkli i dodajemy pokrojone w plastry pieczarki.
Smażymy około 5 minut na średnim ogniu i dodajemy śmietanę z serem feta. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie na wierzchu układamy plastry schabu. Przykrywamy i dusimy przez około 25 minut.
Podajemy z ziemniakami, makaronem, kaszą lub ryżem z ulubioną sałatką. Smacznego !!!
;-)
;-)