Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad dosłownie w 30 minut. Idealny jak nam brakuje czasu, praktycznie sam się robi.
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 111
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 152
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 87
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 111
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 152
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 87
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, na którym smażymy na złoty kolor z obu stron plastry schabu obsypane solą i pieprzem.
Po usmażeni odstawiamy schab na talerz, a na tym samym oleju podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Kiedy boczek się zrumieni dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Smażymy, aż się zeszkli i dodajemy pokrojone w plastry pieczarki.
Smażymy około 5 minut na średnim ogniu i dodajemy śmietanę z serem feta. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie na wierzchu układamy plastry schabu. Przykrywamy i dusimy przez około 25 minut.
Podajemy z ziemniakami, makaronem, kaszą lub ryżem z ulubioną sałatką. Smacznego !!!
;-)
;-)