Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Płonące naleśniki"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2459
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2459
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Mąkę zmiksuj z mlekiem, jajkiem, cukrem i ew. łyżeczką stopionego masła. Tak przygotowane ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut.
Twarożek utrzyj z rozgniecionym bananem i migdałami. Dopraw miodem i przyprawami.
Z ciasta usmaż 4 naleśniki, posmaruj masą i zwiń w ruloniki. Udekoruj stopioną czekoladą.
Tuż przed podaniem polej naleśniki koniakiem i podpal. Po zgaszeniu, przybierz je owocami i melisą.Źródło: Telemax