Aromatyczny letni obiad
Podgrzybki w sosie z ziemniakami
Składniki
- podgrzybki 40 dag lub mrożone
- Cebula
- czosnek 4 ząbki
- Olej rzepakowy
- mąka 1-2 łyżki
- woda
- sól i pieprz
- Natka pietruszki
Składniki
- podgrzybki 40 dag lub mrożone
- Cebula
- czosnek 4 ząbki
- Olej rzepakowy
- mąka 1-2 łyżki
- woda
- sól i pieprz
- Natka pietruszki

Etapy przygotowania
Grzyby obrałam umyłam i pokroiłam. To grzyby z pogranicza Czech rośnie tak kilka gatunków podgrzybków.

Pokrojoną cebulę zeszkliłam w rondelku. potem dodałam czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć wrzuciłam pokrojone grzyby. Podsmażyłam je , aż wyparowała woda i się zrumieniły. Sos zagęściłam mąką rozrobiona w wodzie. Sos doprawiłam solą i pieprzem. Po wyłączeniu ognia do sosu dodałam posiekaną natkę. U mnie przeważnie taki obiad był podawany z ziemniakami w piątek.

Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (28)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Azjatycka
- Polska
- Ryż
- Warzywa
- Owoce
- Awokado
- Przyprawy
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 1428

Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
- Polska
- Buliony
- Kasze i ryż
- Pęczak
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Papryka
- Wieprzowina
- Grzyby
- Prawdziwki
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
Odsłon: 311

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 36238
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Azjatycka
- Polska
- Ryż
- Warzywa
- Owoce
- Awokado
- Przyprawy
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 1428

Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
- Polska
- Buliony
- Kasze i ryż
- Pęczak
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Papryka
- Wieprzowina
- Grzyby
- Prawdziwki
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
Odsłon: 311

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 36238



Składniki
- podgrzybki 40 dag lub mrożone
- Cebula
- czosnek 4 ząbki
- Olej rzepakowy
- mąka 1-2 łyżki
- woda
- sól i pieprz
- Natka pietruszki
Grzyby obrałam umyłam i pokroiłam. To grzyby z pogranicza Czech rośnie tak kilka gatunków podgrzybków.
Pokrojoną cebulę zeszkliłam w rondelku. potem dodałam czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć wrzuciłam pokrojone grzyby. Podsmażyłam je , aż wyparowała woda i się zrumieniły. Sos zagęściłam mąką rozrobiona w wodzie. Sos doprawiłam solą i pieprzem. Po wyłączeniu ognia do sosu dodałam posiekaną natkę. U mnie przeważnie taki obiad był podawany z ziemniakami w piątek.
Smacznego :)