Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny letni obiad
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 98
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 98
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Grzyby obrałam umyłam i pokroiłam. To grzyby z pogranicza Czech rośnie tak kilka gatunków podgrzybków.
Pokrojoną cebulę zeszkliłam w rondelku. potem dodałam czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć wrzuciłam pokrojone grzyby. Podsmażyłam je , aż wyparowała woda i się zrumieniły. Sos zagęściłam mąką rozrobiona w wodzie. Sos doprawiłam solą i pieprzem. Po wyłączeniu ognia do sosu dodałam posiekaną natkę. U mnie przeważnie taki obiad był podawany z ziemniakami w piątek.
Smacznego :)