Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny letni obiad
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414298
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2283
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414298
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2283
Składniki
Grzyby obrałam umyłam i pokroiłam. To grzyby z pogranicza Czech rośnie tak kilka gatunków podgrzybków.
Pokrojoną cebulę zeszkliłam w rondelku. potem dodałam czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć wrzuciłam pokrojone grzyby. Podsmażyłam je , aż wyparowała woda i się zrumieniły. Sos zagęściłam mąką rozrobiona w wodzie. Sos doprawiłam solą i pieprzem. Po wyłączeniu ognia do sosu dodałam posiekaną natkę. U mnie przeważnie taki obiad był podawany z ziemniakami w piątek.
Smacznego :)