Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkarpackie gołąbki z obłędnym nadzieniem, gdzie oprócz mięsa mielonego i ryżu znajdziecie również ziemniaki. Są niezwykle sycące. Już mała porcja tego dania zaspokoi nawet największy głód. Gołąbki podkarpackie świetnie smakują podawane z kwaśną śmietaną i koperkiem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1093
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13064
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1093
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13064
Składniki
Główkę kapusty sparzamy we wrzątku. Zdejmujemy kolejno liście, odcinamy zdrewniałe końcówki.
Ryż gotujemy al dente.
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach.
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do zarumienionego boczku. Podsmażamy na złoty kolor.
W dużej misce łączymy starte ziemniaki z mięsem, zarumienionym boczkiem z cebulą oraz przyprawami i ryżem. Składniki mieszamy ze sobą.
W sparzone liście kapusty zawijamy farsz. Na spód garnka wykładamy pozostałe liście kapusty. Gołąbki przekładamy do środka.
Gołąbki w garnku zalewamy bulionem. Gotujemy przez około 2-3 godziny pod przykryciem.
Ugotowane gołąbki podkarpackie podajemy z dodatkiem kwaśnej śmietany i koperkiem.