Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkarpackie gołąbki z obłędnym nadzieniem, gdzie oprócz mięsa mielonego i ryżu znajdziecie również ziemniaki. Są niezwykle sycące. Już mała porcja tego dania zaspokoi nawet największy głód. Gołąbki podkarpackie świetnie smakują podawane z kwaśną śmietaną i koperkiem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3724
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3802
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 371
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 685
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3724
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3802
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 371
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 685
Składniki
Główkę kapusty sparzamy we wrzątku. Zdejmujemy kolejno liście, odcinamy zdrewniałe końcówki.
Ryż gotujemy al dente.
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach.
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do zarumienionego boczku. Podsmażamy na złoty kolor.
W dużej misce łączymy starte ziemniaki z mięsem, zarumienionym boczkiem z cebulą oraz przyprawami i ryżem. Składniki mieszamy ze sobą.
W sparzone liście kapusty zawijamy farsz. Na spód garnka wykładamy pozostałe liście kapusty. Gołąbki przekładamy do środka.
Gołąbki w garnku zalewamy bulionem. Gotujemy przez około 2-3 godziny pod przykryciem.
Ugotowane gołąbki podkarpackie podajemy z dodatkiem kwaśnej śmietany i koperkiem.