Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników pora i aromatycznych potraw
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1187
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1317
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 962
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1187
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1317
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 962
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.Następnie dusimy z mlekiem(ilość wg uznania) i dodajemy mielony kminek.Mieszamy i wykładamy na żaroodporne naczynie.
Pory obgotowujemy w osolonej wodzie ok 10-15 min.odsączamy z nadmiaru wody i przestudzamy.
Każdego pora owijamy w plaster szynki,potem w plaster sera i znów w plaster szynki.
Tak owinięte pory układamy na ziemniakach jeden przy drugim i posypujemy suszonym tymiankiem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok 180-200 st na ok 15-20 min Smacznego.