Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników pora i aromatycznych potraw
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4296
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2580
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3699
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11249
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4296
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2580
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3699
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11249
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.Następnie dusimy z mlekiem(ilość wg uznania) i dodajemy mielony kminek.Mieszamy i wykładamy na żaroodporne naczynie.
Pory obgotowujemy w osolonej wodzie ok 10-15 min.odsączamy z nadmiaru wody i przestudzamy.
Każdego pora owijamy w plaster szynki,potem w plaster sera i znów w plaster szynki.
Tak owinięte pory układamy na ziemniakach jeden przy drugim i posypujemy suszonym tymiankiem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok 180-200 st na ok 15-20 min Smacznego.