Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników pora i aromatycznych potraw
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 248
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2638
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1834
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3538
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28676
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 248
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2638
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1834
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3538
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28676
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.Następnie dusimy z mlekiem(ilość wg uznania) i dodajemy mielony kminek.Mieszamy i wykładamy na żaroodporne naczynie.
Pory obgotowujemy w osolonej wodzie ok 10-15 min.odsączamy z nadmiaru wody i przestudzamy.
Każdego pora owijamy w plaster szynki,potem w plaster sera i znów w plaster szynki.
Tak owinięte pory układamy na ziemniakach jeden przy drugim i posypujemy suszonym tymiankiem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok 180-200 st na ok 15-20 min Smacznego.