Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast pizzy proponujemy przygotować podpłomyk na bazie ciasta chlebowego. Ten drożdżowy wypiek, Ewa zaserwowała wraz z sosem śmietanowym, szparagami, bobem, odrobiną rukoli i sera pleśniowego. Przepis pochodzi z 512. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6952
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2903
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 783
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 543
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6952
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2903
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 783
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 543
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Zrobić dołek, wkruszyć drożdże. Wlać wodę. Dodać cukier i odstawić.
Gdy drożdże zaczną pracować wsypać trochę czarnuszki, posolić i wymieszać łyżką. Dolać roztopione i przestudzone masło. Wyrobić rękoma. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość rozciągnąć je na blasze piekarnikowej (wyścielonej papierem do pieczenia i posypanej mąką). Posmarować śmietaną. Posypać drobno posiekanym czosnkiem. Ułożyć ugotowany bób, pokrojone szparagi (wcześniej można je zblanszować) i kawałki sera pleśniowego.
Piec przez 15 minut w temp. 230 st. C.
Posypać rukolą i skropić oliwą. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.