Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis inspirowany dolnośląską potrawą o nazwie Knysza. Przepis pochodzi z 408. odcinka programu "Ewa Gotuje".
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21610
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 160
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21610
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 160
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Zrobić zaczyn. Drożdże wkruszyć do miseczki. Wsypać cukier, wlać trochę wody, wymieszać i odstawić.
Mąkę wsypać do robota. Dodać sól i roztopione, wystudzone masło. Wlać zaczyn i resztę wody. Zmiksować.
Ciasto przełożyć na stolnicę wysypaną mąką. Wyrobić i podzielić na 4 części. Uformować krążki i ułożyć na blasze piekarnikowej (jednorazowo zmieszczą się dwa). Posmarować mlekiem. Posypać sezamem. Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 230 st. C.
Podpłomyk przekroić. Na połówce ułożyć sznycla, plastry kiszonego ogórka i marynowanej cebuli oraz ulubione kiełki. Zrobić kleks z sosu jogurtowo-czosnkowego i przykryć drugim kawałkiem podpłomyka.