Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis inspirowany dolnośląską potrawą o nazwie Knysza. Przepis pochodzi z 408. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 777
Dziś do pracy.
Odsłon: 250
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 171
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 777
Dziś do pracy.
Odsłon: 250
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 171
Składniki
Zrobić zaczyn. Drożdże wkruszyć do miseczki. Wsypać cukier, wlać trochę wody, wymieszać i odstawić.
Mąkę wsypać do robota. Dodać sól i roztopione, wystudzone masło. Wlać zaczyn i resztę wody. Zmiksować.
Ciasto przełożyć na stolnicę wysypaną mąką. Wyrobić i podzielić na 4 części. Uformować krążki i ułożyć na blasze piekarnikowej (jednorazowo zmieszczą się dwa). Posmarować mlekiem. Posypać sezamem. Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 230 st. C.
Podpłomyk przekroić. Na połówce ułożyć sznycla, plastry kiszonego ogórka i marynowanej cebuli oraz ulubione kiełki. Zrobić kleks z sosu jogurtowo-czosnkowego i przykryć drugim kawałkiem podpłomyka.