Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam osoby, która nie lubi pierogów z serem. A odsmażane na maśle są po stokroć lepsze:)
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto.
Twaróg (najlepiej już mielony) wymieszać z jajkiem i odrobiną cukru. Nie podałam ilości cukru, bo każdy ma swój próg słodkości.
Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz i gotowe pierogi wrzucać do wrzącej wody. Kiedy pierogi już będą ugotowane, odsączamy je i wrzucamy na patelnie na rozgrzane masło. Podajemy polane śmietanką i posypane cukrem:)