Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam osoby, która nie lubi pierogów z serem. A odsmażane na maśle są po stokroć lepsze:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1156
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13196
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1156
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13196
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto.
Twaróg (najlepiej już mielony) wymieszać z jajkiem i odrobiną cukru. Nie podałam ilości cukru, bo każdy ma swój próg słodkości.
Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz i gotowe pierogi wrzucać do wrzącej wody. Kiedy pierogi już będą ugotowane, odsączamy je i wrzucamy na patelnie na rozgrzane masło. Podajemy polane śmietanką i posypane cukrem:)