Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podsmażony kurczak z ogórkiem, cebulą, pieczarkami.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 521
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2687
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 737
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3039
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 521
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2687
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 737
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3039
Składniki
Najpierw na patelni przesmażamy 2-3 pokrojone w plastry cebule, 2-3 ząbki czosnku, 250 gramów pokrojonych w plasterki pieczarek. Jeżeli chodzi o mięso, ja zwykle przyrządzając to danie wykorzystuję białe mięso z ugotowanego wcześniej rosołu. Mięso rozrywamy na mniejsze kawałki, dodajemy zawartość tego co usmażyliśmy na patelni, posypujemy curry lub przyprawą do dań kuchni chińskiej, 4 duże ogórki kiszone kroimy na mniejsze kawałki dorzucamy do reszty. Dodatkowo na dnie utworzy nam się trochę aromatycznego sosu, z oleju, soku z ogórka, przyprawy i wody. Przesmażamy jeszcze kilka minut. Nie jest spektakularne pod względem wizualnym ale bardzo smaczne i pożywne. Smacznego :)