Do góry

Dania główne Przepis na:

Podsmażany kurczak z ogórkiem, cebulą, pieczarkami.

Podsmażany kurczak z ogórkiem, cebulą, pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 94

Dodano:

Odsłon: 346

Podsmażony kurczak z ogórkiem, cebulą, pieczarkami.

Składniki

  • Mięso z kurczaka
  • Ogórki kiszone 4 duże sztuki
  • Pieczarki 250 g (jedna tacka)
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Przyprawa curry albo do dan kuchni chińskiej
  • Cebula 2-3 sztuki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Podsmażany kurczak z ogórkiem, cebulą, pieczarkami.

Przygotowanie

  1. Najpierw na patelni przesmażamy 2-3 pokrojone w plastry cebule, 2-3 ząbki czosnku, 250 gramów pokrojonych w plasterki pieczarek.

    Jeżeli chodzi o mięso, ja zwykle przyrządzając to danie wykorzystuję białe mięso z ugotowanego wcześniej rosołu.

    Mięso rozrywamy na mniejsze kawałki, dodajemy zawartość tego co usmażyliśmy na patelni, posypujemy curry lub przyprawą do dań kuchni chińskiej, 4 duże ogórki kiszone kroimy na mniejsze kawałki dorzucamy do reszty.

    Dodatkowo na dnie utworzy nam się trochę aromatycznego sosu, z oleju, soku z ogórka, przyprawy i wody.

    Przesmażamy jeszcze kilka minut.

    Nie jest spektakularne pod względem wizualnym ale bardzo smaczne i pożywne.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń