Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podsmażony kurczak z ogórkiem, cebulą, pieczarkami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1288
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1288
Składniki
Najpierw na patelni przesmażamy 2-3 pokrojone w plastry cebule, 2-3 ząbki czosnku, 250 gramów pokrojonych w plasterki pieczarek. Jeżeli chodzi o mięso, ja zwykle przyrządzając to danie wykorzystuję białe mięso z ugotowanego wcześniej rosołu. Mięso rozrywamy na mniejsze kawałki, dodajemy zawartość tego co usmażyliśmy na patelni, posypujemy curry lub przyprawą do dań kuchni chińskiej, 4 duże ogórki kiszone kroimy na mniejsze kawałki dorzucamy do reszty. Dodatkowo na dnie utworzy nam się trochę aromatycznego sosu, z oleju, soku z ogórka, przyprawy i wody. Przesmażamy jeszcze kilka minut. Nie jest spektakularne pod względem wizualnym ale bardzo smaczne i pożywne. Smacznego :)