Do góry

Dania główne Przepis na:

Podudzia drobiowe w paprykarzu

Podudzia drobiowe w paprykarzu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2486 Ocena: 17213

Dodano:

Odsłon: 4718

Idealny kurczak na obiad.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Podudzia drobiowe w paprykarzu

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Na gorącym smalcu usmażyć pokrojoną cebulę, posypać papryką, dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę podsmażyć na wolnym ogniu. Mięso posolić, ułożyć na cebuli, posypać mąką i zalać posoloną wodą. Gotować do miękkości na wolnym ogniu, po czym zaciągnąć śmietaną. Podawać do obiadu najlepiej z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń