Do góry

Dania główne Przepis na:

Podudzia pieczone w sosie barbecue

Podudzia pieczone w sosie barbecue

Autor:

Przepisów i artykułów: 2142 Ocena: 47739

Dodano:

Odsłon: 19367

Czasami czasu brak...więc trzeba coś przygotować w oka mgnieniu. Kulinarne "guru" napisała niedawno, że jak upał, to mięsa się nie chce...a jednak. Statystyki potwierdzają, że Polacy lubią grillować z rodziną, ze znajomymi...ot tak, po prostu. Zdecydowanie tak przygotowane mięso nadaje się na tę okoliczność ;)

Składniki

  • 1 kg podudzi
  • 500 ml sosu barbecue
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso czyścimy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski.

    Następnie zalewamy sosem, dokładnie mieszamy, tak by mięso całe było pokryte barbecue.

    Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem 40 min w temperaturze 180°C.

    Później 10 min bez przykrycia w tej samej temperaturze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 lipca 2016 A czy ja mogę prosić o przepis na ten pyszny sos barbecue, czy może używasz gotowca, więc zdradź jaka to firma. Chętnie zrobię takie pałeczki, ale koniecznie chciałabym spróbować właśnie po Twojemu :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 27 lipca 2016 Pyszności...aż slinka cieknie by schrupać:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń