Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podudzia w kukurydzianej panierce"
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10423
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3916
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42485
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 460
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 285
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 409
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10423
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3916
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42485
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 460
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 285
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 409
Składniki
Płatki kukurydziane przesyp do dużej foliowej torebki. Następnie ugniataj torebkę drewnianym wałkiem, aż drobniutko pokruszysz wszystkie płatki.
Podudzia umyj, wytrzyj do sucha. Mięso natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posyp solą oraz pieprzem. Na głęboki talerz wbij jajka. Roztrzep je widelcem. Na drugi talerz nasyp mąkę. Wymieszaj ją ze słodką i ostrą papryką. Na trzeci talerz nasyp pokruszone płatki kukurydziane. Mięso najpierw obtocz w mące z przyprawami. Potem zanurz w jajkach. Następnie panieruj w płatkach.
Tak przygotowane poddudzia ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz około 30 minut, aż panierka będzie rumiana i chrupiąca. Podudzia w panierce kukurydzianej możesz także usmażyć w głębokim oleju.
Gotowe mięso podawaj z pikantnym keczupem albo sosem słodko-kwaśnym.Źródło: Naj