Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podudzia w kukurydzianej panierce"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2495
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 156
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 179
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2495
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 156
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 179
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Składniki
Płatki kukurydziane przesyp do dużej foliowej torebki. Następnie ugniataj torebkę drewnianym wałkiem, aż drobniutko pokruszysz wszystkie płatki.
Podudzia umyj, wytrzyj do sucha. Mięso natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posyp solą oraz pieprzem. Na głęboki talerz wbij jajka. Roztrzep je widelcem. Na drugi talerz nasyp mąkę. Wymieszaj ją ze słodką i ostrą papryką. Na trzeci talerz nasyp pokruszone płatki kukurydziane. Mięso najpierw obtocz w mące z przyprawami. Potem zanurz w jajkach. Następnie panieruj w płatkach.
Tak przygotowane poddudzia ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz około 30 minut, aż panierka będzie rumiana i chrupiąca. Podudzia w panierce kukurydzianej możesz także usmażyć w głębokim oleju.
Gotowe mięso podawaj z pikantnym keczupem albo sosem słodko-kwaśnym.Źródło: Naj