Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z indyka z suszonymi owocami, możemy przygotować na niedzielny obiad lub na różne uroczystość. Dzięki owocom suszonym danie jest bardzo pyszne.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68744
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2095
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68744
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2095
Składniki
1. Cebulę obieram, kroję w piórka, układam na dnie naczynia żaroodpornego. 2. W każdym kawałku mięsa robię otwór. W otworze umieszczam po kilka moreli oraz śliwek.
3. Mięso posypuję przyprawą do indyka oraz solą i uwijam boczkiem. 4. Następnie mięso układam na cebuli.
5.Dwie pomarańcze myję, kroję w plasterki. Jabłka myję, usuwam nasiona, kroję w cząstki. Owoce układam między mięsem, posypuję żurawiną. 6. Z trzeciej pomarańczy wyciskam sok. Sok łączę z miodem i polewam mięso. 7. Mięso z owocami piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
8. Danie gotowe. 9. Smacznego.