Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z indyka z suszonymi owocami, możemy przygotować na niedzielny obiad lub na różne uroczystość. Dzięki owocom suszonym danie jest bardzo pyszne.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8949
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10554
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8949
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10554
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
1. Cebulę obieram, kroję w piórka, układam na dnie naczynia żaroodpornego. 2. W każdym kawałku mięsa robię otwór. W otworze umieszczam po kilka moreli oraz śliwek.
3. Mięso posypuję przyprawą do indyka oraz solą i uwijam boczkiem. 4. Następnie mięso układam na cebuli.
5.Dwie pomarańcze myję, kroję w plasterki. Jabłka myję, usuwam nasiona, kroję w cząstki. Owoce układam między mięsem, posypuję żurawiną. 6. Z trzeciej pomarańczy wyciskam sok. Sok łączę z miodem i polewam mięso. 7. Mięso z owocami piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
8. Danie gotowe. 9. Smacznego.