Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i dość pikantne udka z kurczaka z minimalną ilością oleju.
2 naczynia, blacha do pieczenia, łyżka, łyżeczka
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 167
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 463
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 2821
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 167
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 463
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 2821
Składniki
Przygotowujemy panierkę przez połączenie wszystkich składników
Łączymy suche składniki marynaty w naczyniu
Dodajemy sos sojowy i mieszamy
Podajemy olej i mieszamy składniki
Wkładamy udka do marynaty i dokładnie masujemy, aby cała powierzchnia się pokryła marynatą. Można odstawić na 15 minut , ale niekoniecznie.
Następnie obtaczamy udka dokładnie w panierce. Potrzeba będzie tylko około 20 g panierki. Resztę można użyć do kotletów. Ja użyłam do następnego przepisu. W tym czasie, kiedy obtaczamy kurczaki, można już włączyć piekarnik na 190 stopni Celsjusza.
Pieczemy na opcji góra -dół do godziny w temperaturze 190 stopni Celsjusza na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, albo nie. Temperaturę można podnieść po czasie 40 minut do 200 stopni.