Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i dość pikantne udka z kurczaka z minimalną ilością oleju.
2 naczynia, blacha do pieczenia, łyżka, łyżeczka
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1002
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7353
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1002
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7353
Składniki
Przygotowujemy panierkę przez połączenie wszystkich składników
Łączymy suche składniki marynaty w naczyniu
Dodajemy sos sojowy i mieszamy
Podajemy olej i mieszamy składniki
Wkładamy udka do marynaty i dokładnie masujemy, aby cała powierzchnia się pokryła marynatą. Można odstawić na 15 minut , ale niekoniecznie.
Następnie obtaczamy udka dokładnie w panierce. Potrzeba będzie tylko około 20 g panierki. Resztę można użyć do kotletów. Ja użyłam do następnego przepisu. W tym czasie, kiedy obtaczamy kurczaki, można już włączyć piekarnik na 190 stopni Celsjusza.
Pieczemy na opcji góra -dół do godziny w temperaturze 190 stopni Celsjusza na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, albo nie. Temperaturę można podnieść po czasie 40 minut do 200 stopni.