Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podudzia z kurczaka z wędzonym boczkiem"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 116
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 101
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 116
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 101
Składniki
Podudzia i filety z kurczaka opłukać, osuszyć. Filety przekroić wzdłuż na pół, owinąć plasterkami boczku. Mięso posypać solą i pieprzem. Ułożyć na blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec ok. 30 minut. Miód wymieszać z musztardą i posmarować tym udka kurczaka ok. 10 minut przed końcem pieczenia.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. 5 minut przed końcem gotowania dodać do makaronu groszek.
Paprykę pozbawić pestek, pokroić w paseczki. Liście sałaty porwać na kawałki. Żółty ser pokroić w drobną kostkę. Jogurt wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Makaron z groszkiem odcedzić, przelać na sitku zimną wodą, osączyć. Wymieszać z papryką, serem i sałatą. Polać sosem jogurtowym, ewentualnie doprawić do smaku. Podawać z upieczonym mięsem kurczaka.
Czas przygotowania: około 45 minutŹródło: Życie na gorąco