Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze moje danie to pałki z kurczaka czyli podudzia zapiekane w pikantnym sosie musztardowo - miodowym. Mięsko kruche, rozpływa się w ustach a podudzia z tym sosem przepyszne. Polecam
miska, nóź, ręcznik papierowy, miseczka, łyżka , widelec, brytfanka lub żaroodporne naczynie,
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11161
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4016
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42744
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 476
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 325
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11161
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4016
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42744
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 476
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 325
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Składniki
Podudzia umyć, osuszyć , natrzeć solą i sosem sojowym. W misce wymieszać musztardy, miód, ocet, olej oraz sól i pieprz mielony do smaku. Udka zanurzać w marynacie , układać w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie ( jeśli zostanie marynata wyłożyć ją na górę mięsa ). Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka, ząbki czosnku zmiażdżyć nożem by się połupały, następnie włożyć je do naczynia na mięso. Całość posypać rozmarynem i ziołami prowansalskimi - wymieszać. Odstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc by smaki się przegryzły. Naczynie po wyjęciu przykryć i przykrywka i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. i piec 50 minut od momentu pojawienia się tzw. bulek , a kurczak zacznie bulgotać i się przyrumieniać. Po tym czasie wyjąc , zdjąć pokrywę , podlać całość sosem który wytworzył się na spodzie i z powrotem wstawić do piekarnika na kolejne 40 - 50 minut. zmniejszając temperaturę do 170 stopni. by kurczak się ładnie przypiekł. Podawać z ziemniaczkami i ulubiona surówką. Smacznego
Podudzia gotowe do wymieszania i pieczenia.
Pyszne podudzia gotowe do podania.