Do góry

Dania główne Przepis na:

Pokuczaj

Przepis dnia 2020-08-10
Pokuczaj

Autor:

Przepisów i artykułów: 933 Ocena: 17587

Dodano:

Odsłon: 1139

To danie można wzbogacić podsmażonymi grzybami. Kuchnia regionalna.

Składniki

  • 750 g wieprzowiny
  • 2 małe cebule
  • 3 jajka
  • 250g bułki wrocławskiej
  • 4 łyżki smalcu
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pokuczaj

Przygotowanie

  1. Mięso umyłem, zmieliłem, wymieszałem z posiekaną cebulą oraz z dwoma jajkami. Doprawiłem solą i pieprzem.
    Obrałem bułkę ze skórki, a miąższ pokroiłem w kostkę.
    Z masy mięsnej uformowałem kulki, które obtoczyłem w roztrzepanym jajku i bułce. Podsmażyłem je na smalcu, a następnie zapiekłem w piekarniku 5 minut w temperaturze 160 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń