Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie można wzbogacić podsmażonymi grzybami. Kuchnia regionalna.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 515
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3573
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2910
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30538
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 515
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3573
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2910
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30538
Składniki
Mięso umyłem, zmieliłem, wymieszałem z posiekaną cebulą oraz z dwoma jajkami. Doprawiłem solą i pieprzem. Obrałem bułkę ze skórki, a miąższ pokroiłem w kostkę. Z masy mięsnej uformowałem kulki, które obtoczyłem w roztrzepanym jajku i bułce. Podsmażyłem je na smalcu, a następnie zapiekłem w piekarniku 5 minut w temperaturze 160 stopni.