Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta i smaczna zapiekanka, dla wszystkich miłośników skandynawskich smaków. Przepis przygotowany przez Ewę Wachowicz specjalnie dla Smaker.pl
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 135
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 213
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2227
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 135
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 213
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2227
Składniki
Ziemniaki i cebule obrać i pokroić w paski. Przełożyć do naczynia żaroodpornego (wcześniej wysmarować je masłem).
Szprotki (lub anchois) podzielić na mniejsze kawałki i dorzucić do ziemniaków z cebulą. Przyprawić białym pieprzem i dokładnie wymieszać.
Olej z puszki po rybkach połączyć z mlekiem i śmietaną. Uperfumować skórką z cytryny i przelać do naczynia. Posypać bułką tartą i wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.