Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
-------
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5066
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203308
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5066
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203308
Składniki
Warzywa – pora, selera, cebulę i marchewkę - siekamy w kostki i obsmażamy na patelni na oleju. Po kilku minutach przesmażone warzywa polewamy białym winem. Następnie, cały czas mieszając, powoli dodajemy śmietanę.
Kawałki mięsa lekko ubijamy, tak żeby przybrały formę małych kotlecików. Układamy je na patelni, następnie przykrywamy warzywami i polewamy sosem. Smażymy przez około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie pianki układamy na brytfance i wkładamy na 2 minuty do rozgrzanego piekarnika.
Kiedy mięso jest już gotowe układamy je na talerzu, przykrywając pierzynką z warzyw. Całość posypujemy skórką otartą z cytryny.