Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
-------
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 51
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2429
Polecam.
Odsłon: 448
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1994
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 51
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2429
Polecam.
Odsłon: 448
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1994
Składniki
Warzywa – pora, selera, cebulę i marchewkę - siekamy w kostki i obsmażamy na patelni na oleju. Po kilku minutach przesmażone warzywa polewamy białym winem. Następnie, cały czas mieszając, powoli dodajemy śmietanę.
Kawałki mięsa lekko ubijamy, tak żeby przybrały formę małych kotlecików. Układamy je na patelni, następnie przykrywamy warzywami i polewamy sosem. Smażymy przez około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie pianki układamy na brytfance i wkładamy na 2 minuty do rozgrzanego piekarnika.
Kiedy mięso jest już gotowe układamy je na talerzu, przykrywając pierzynką z warzyw. Całość posypujemy skórką otartą z cytryny.