Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poledwica z grilla smakuje doskonale, jest delikatna, soczysta, z lekka nutka rozmarynu, który doskonale kombinuje sie z porzeczkowym chutney. Dodatkiem moze byc puree z batatów - w sumie niewielki naklad pracy gwarantuje przepyszny i oryginalny obiad.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
* Mieszanka pieprzu. Do marynaty uzylam gotowej mieszanki pieprzu, która jest dostepna równiez w Polsce (na moim blogu podalam link) Oczywiscie mozna zrobic samemu taka mieszanke z bialego, czarnego i zielonego pieprzu (lacznie 94%), różowego pieprzu (5%) i ziela angielskiego (1%) lub uzyc po prostu gatunku pieprzu wedlug uznania.
Wymieszac dokladnie wszystkie skladniki marynaty, poledwice wlozyc do torebki plastikowej, zalac marynata, zapiac klipsem i wlozyc do lodówki na co najmniej 3-4 godziny. Im dluzej pozostana w marynacie, tym bardziej beda mialy intensywny smak, nie nalezy jednak przesadzac, gdyz jesli przekroczymy 6 godzin, smak marynaty stanie sie zbyt dominujacy. Grillowac ok 30-40 min, az osiagnie temp. max 65° C, wtedy jest jeszcze rózowa i soczysta.
Bataty obrac, pokroic i gotowac ok. 15 min. W osobnym garnku krótko zagotowac mleko z maslem i przyprawami, dodac odcedzone i przecisniete przez praske bataty, wszystko dokladnie wymieszac.
Poledwice podawac z chutney i ziemniaczanym puree. Przepis na chutney tutaj: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-chutney-z-czarnej-porzeczki,165195,konhambos.html