Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna polędwica na aromatycznej grzybowej kaszy jest idealna propozycja na obiad.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Grzyby suszone namoczyć w około 1 l zimnej wody przez około 30 min. Następnie całość przelać do garnka i gotować na wolnym ogniu przez około 20-25 minut. Odcedzić zostawiając wywar.
Polędwicę wołową pokroić na cieniutkie plasterki, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z sosem sojowym, odstawić na około 15 minut. Usmażyć.
Kasze gryczaną ugotować w wywarze grzybowym (przez około 15 min). Na patelni podsmażyć cebulkę z grzybami, doprawiając solą i pieprzem. Dodać ugotowaną kaszę i wymieszać. Na wierzchu położyć polędwiczki.