Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna polędwica na aromatycznej grzybowej kaszy jest idealna propozycja na obiad.
Grzyby suszone namoczyć w około 1 l zimnej wody przez około 30 min. Następnie całość przelać do garnka i gotować na wolnym ogniu przez około 20-25 minut. Odcedzić zostawiając wywar.
Polędwicę wołową pokroić na cieniutkie plasterki, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z sosem sojowym, odstawić na około 15 minut. Usmażyć.
Kasze gryczaną ugotować w wywarze grzybowym (przez około 15 min).
Na patelni podsmażyć cebulkę z grzybami, doprawiając solą i pieprzem. Dodać ugotowaną kaszę i wymieszać. Na wierzchu położyć polędwiczki.
Poledwica wieprzowa pieczona w slonince. Pyszne, mieso pieczone w tej formie...
Odsłon: 618
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 440
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 440
Składniki
Grzyby suszone namoczyć w około 1 l zimnej wody przez około 30 min. Następnie całość przelać do garnka i gotować na wolnym ogniu przez około 20-25 minut. Odcedzić zostawiając wywar.
Polędwicę wołową pokroić na cieniutkie plasterki, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z sosem sojowym, odstawić na około 15 minut. Usmażyć.
Kasze gryczaną ugotować w wywarze grzybowym (przez około 15 min). Na patelni podsmażyć cebulkę z grzybami, doprawiając solą i pieprzem. Dodać ugotowaną kaszę i wymieszać. Na wierzchu położyć polędwiczki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Dania główne
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 94
Risotto ze szparagami
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 116