Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica w cieście francuskim to znakomity pomysł na wykwintny obiad. Danie jest proste w przygotowaniu i nie wymaga większych zdolności kulinarnych. Całość jednak robi wrażenie. Polędwica będzie najlepiej smakować podana z sałatką.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 35
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 60
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 245
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 394
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 35
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 60
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 245
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 394
Składniki
Polędwiczkę wymyj i osusz. Natrzyj ją oliwą i przyprawami.
Rozgrzej patelnię i obsmaż polędwiczkę z każdej strony. Odstaw na bok.
Przygotuj farsz. Pieczarki pokrój w grube piórka, a cebulę w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło klarowane, zeszklij cebulę, następnie dodaj grzyby. Przypraw tymiankiem, solą i pieprzem. Całość trzymaj na małym ogniu do momentu, aż woda spod pieczarek całkowicie odparuje.
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj. Na środku wyłóż polędwiczkę i obłóż ją pieczarkami. Chwyć za brzegi ciasta i ciasno zawiń, porządnie zlep końce. Całość posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 200 stopniach Celsjusza przez około 25 minut.
Polędwicę po wyjęciu z pieca odstaw na 5 minut. Po tym czasie możesz serwować gościom.