Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica w cieście francuskim to znakomity pomysł na wykwintny obiad. Danie jest proste w przygotowaniu i nie wymaga większych zdolności kulinarnych. Całość jednak robi wrażenie. Polędwica będzie najlepiej smakować podana z sałatką.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 142
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 198
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 306
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 142
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 198
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 306
Składniki
Polędwiczkę wymyj i osusz. Natrzyj ją oliwą i przyprawami.
Rozgrzej patelnię i obsmaż polędwiczkę z każdej strony. Odstaw na bok.
Przygotuj farsz. Pieczarki pokrój w grube piórka, a cebulę w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło klarowane, zeszklij cebulę, następnie dodaj grzyby. Przypraw tymiankiem, solą i pieprzem. Całość trzymaj na małym ogniu do momentu, aż woda spod pieczarek całkowicie odparuje.
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj. Na środku wyłóż polędwiczkę i obłóż ją pieczarkami. Chwyć za brzegi ciasta i ciasno zawiń, porządnie zlep końce. Całość posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 200 stopniach Celsjusza przez około 25 minut.
Polędwicę po wyjęciu z pieca odstaw na 5 minut. Po tym czasie możesz serwować gościom.