Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta, z lekko kwaśnym sosem, takie połączenia moja rodzina uwielbia.
Polędwiczkę oczyszczam z błon, myję, osuszam i kroję na pół. Posypuję solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny i odstawiam na godzinę do lodówki. Do garnuszka przekładam umyte jeżyny, dodaję cukier i gotuję na wolnym ogniu aż owoce puszczą sok i zrobią się miękkie. Przecieram przez sitko i przelewam z powrotem sok do garnka, dodaję wino, sos balsamico i redukuję na wolnym ogniu aż sos zrobi się gęsty. Doprawiam solą, pieprzem.
Polędwiczki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. Jak się zarumienią smaruję je sosem jeżynowym i dalej smażę na wolnym ogniu. Przewracam je, znowu smaruję i podlewam wodą od czasu do czasu. Polędwice smażę około 15 minut. Potem zawijam w folię aluminiową, zawijam i odstawiam na 10 minut. Przed podaniem kroję na plastry, i podaję z sosem jeszcze ciepłą.
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 180
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 236
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 119
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 180
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 236
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 119
Składniki
Polędwiczkę oczyszczam z błon, myję, osuszam i kroję na pół. Posypuję solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny i odstawiam na godzinę do lodówki. Do garnuszka przekładam umyte jeżyny, dodaję cukier i gotuję na wolnym ogniu aż owoce puszczą sok i zrobią się miękkie. Przecieram przez sitko i przelewam z powrotem sok do garnka, dodaję wino, sos balsamico i redukuję na wolnym ogniu aż sos zrobi się gęsty. Doprawiam solą, pieprzem. Polędwiczki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. Jak się zarumienią smaruję je sosem jeżynowym i dalej smażę na wolnym ogniu. Przewracam je, znowu smaruję i podlewam wodą od czasu do czasu. Polędwice smażę około 15 minut. Potem zawijam w folię aluminiową, zawijam i odstawiam na 10 minut. Przed podaniem kroję na plastry, i podaję z sosem jeszcze ciepłą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dania główne
Sałatka z kurczakiem, mango i sezamem
Dania główne
Filet z dorsza ze szpinakiem
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Cukinia z rurkami
Odsłon: 422
Spaghetti Pak choi
Proste spagetti pak choi
Odsłon: 45