Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe połączenia smaków
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 40
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 470
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 155
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 262
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 40
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 470
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 155
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 262
Składniki
Polędwicę pokroiłam w plastry, wrzuciłam na mocno rozgrzaną oliwę i obsmażyłam z obu stron, aby mięso lekko zbrązowiało. Dodałam ok. 20 cm białej części pora pokrojonego w półkrążki, osoliłam. Smażyłam 2 minuty, wlałam wodę i dusiłam pod przykryciem 50 minut. Po tym czasie dodałam 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, szczyptę cukru i pół puszki groszku konserwowego. Dusiłam jeszcze 5 minut, zagęściłam mąką. Gotowe.