Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe połączenia smaków
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14999
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 133
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 79
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14999
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 133
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 79
Składniki
Polędwicę pokroiłam w plastry, wrzuciłam na mocno rozgrzaną oliwę i obsmażyłam z obu stron, aby mięso lekko zbrązowiało. Dodałam ok. 20 cm białej części pora pokrojonego w półkrążki, osoliłam. Smażyłam 2 minuty, wlałam wodę i dusiłam pod przykryciem 50 minut. Po tym czasie dodałam 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, szczyptę cukru i pół puszki groszku konserwowego. Dusiłam jeszcze 5 minut, zagęściłam mąką. Gotowe.