Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i nieskomplikowane danie, nie tylko dla miłośników tajskiego jedzenia, ale także dla każdego, kto chce poznać kuchnię azjatycką. Idealne na obiad, ciepłą kolację lub spontaniczny posiłek dla gości. Większość składników mamy w domu, a oleje i sosy znajdą się u każdego, kto lubi azjatyckie dania.
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 277
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9572
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5985
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2627
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 277
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9572
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5985
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2627
Składniki
Kalarepe, marchewke, papryke i rzepe pokroic w bardzo cienkie paski julienne (w zapalki).
Umiescic warzywa w misce. Przygotowac dressing, najlepiej w mozdzierzu ale mozna równiez skladniki drobno posiekac i wymieszac. Pokroic chili na kawalki, dodac cukier, sok z limonki, olej sezamowy, sos sojowy, sos rybny i orzeszki ziemne. Grubo wszystko rozgniesc, a następnie zmielic i wymieszac. Polowe peczka kolendry drobno posiekac i dodac do dressingu. Dressingiem zalac warzywa i wszystko dobrze wymieszac ugniatajac rekami.
Przygotowac marynate do miesa. Czosnek i imbir obrac i drobno zetrzec, uprazyc sezam, az nabierze aromatu. W misce polaczyc miód, sos sojowy, ocet ryzowy, czosnek i imbir, dobrze wymieszac i dodajc uprazony sezam. Pokroic poledwice w cienkie paski (ok. 0,5 cm grubosci). Smazyc na oleju sezamowym przez 2-3 minuty, moga byc lekko rózowe w srodku. Pod koniec dodac marynate.
Drobno pokroic dymke, dodac do miesa i smazyc jeszcze przez chwile. Sałatke i mieso podawac w glebokich miskach i udekorowac reszta kolendry.