Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie, które podaję na święta lub Sylwestra organizowanego dla przyjaciół w domu.Wymaga sporo pracy ale warto.
Dzisiaj zapraszam na delikatne i soczyste polędwiczki z indyka skąpane w krem...
Odsłon: 35550
Zabierasz się za pieczenie pysznego ciasta, przygotowujesz wszystkie potrzebn...
Odsłon: 650
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 26
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 702
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowan...
Odsłon: 33
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 52
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 26
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 702
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowan...
Odsłon: 33
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 52
Składniki
Zaczynamy od przygotowania farszu grzybowego. Suszone grzyby moczymy przez godzinę. Drobno kroimy i dusimy na łyżce masła z dodatkiem cebuli. Odparowujemy nadmiar płynu. Doprawiamy solą i pieprzem.Odstawiamy do ostudzenia. Polędwicę dokładnie oczyszczamy z błon. Obwiązujemy grubą nicią lub przekładamy do siatki wędliniarskiej by nadać jej regularnego kształtu. Na dużą patelnię wlewamy olej, dodajemy 1/2 kostki masła i obsmażamy 2-3 minuty z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i gorącą oprószamy solą i pieprzem. Samarujemy musztardą.Odstawiamy do ostudzenia. Arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na papierze do pieczenia. Można go rozwałkować by dopasować kształ do kształtu mięsa. Na cieście układamy plasterki szynki.Na szynce -kładziemy farsz grzybowy. Z polędwicy zdejmujemy sznurek i układamy ją na na cieście, szynce i grzybach. Owijamy plasterkami szynki. Całość przykrywamy drugim arkuszem ciasta. Dokładnie zlepiamy. Nadmiar ciasta odcinamy i wycinamy w nim foremką małe gwiazdki.Smarujemy żółtkiem i delikatnie przenosimy na dużą blachę z wyposażenia piekarnika. Pieczemy 30-40 minut w tem. 180 stopni. Po tym czasie polędwica jest różowa i lekko krwista. Taką lubią panowie. Ja dopiekałam jeszcze 30 minut szczelnie owiniętą folią aluminiową.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Smażony ryż.
Dania główne
Rolada gołąbkowa
Dania główne
Obiad- mielone z mizerią i młodymi ziemniakami
Dania główne
Obiad bez mięsa
Smażony ryż.
Dzisiaj polecam bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu smażony ryż, który mo...
Odsłon: 3
Rolada gołąbkowa
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 18