Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie na uroczysty obiad i nie tylko
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
1. Zrobić marynatę z musztardy, oliwy, tymianku, soli i pieprzu. Natrzeć oczyszczone mięso i zostawić w lodówce na min. 1 h. 2. Polędwicę podsmażyć za wszystkich stron na patelni i zostawić do ostygnięcia. 3. W międzyczasie cebule pokrojona w kostkę podsmażyć na łyżce masła i dodać pokrojone pieczarki. Dusić i doprawić solą i pieprzem. Zostawić do ostygnięcia. 4. Rozwinąć ciasto francuskie, rozłożyć na nim plastry szynki parmeńskiej a nich rozsmarować grzyby. 5. Na środek położyć mięso i zawinąć pierwsze szynką a potem ciastem francuskim na gładko lub lekko ponacinać ciasto i uformować warkocz. 6. Zawinięte cisto posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 40 min. Odstawiamy na ok. 10 min. aby odpoczęło. Smacznego:)