Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwica wieprzowa w mielonce

Polędwica wieprzowa w mielonce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18829

Dodano:

Odsłon: 4518

Wspaniały dodatek do drugiego dania.

Składniki

  • Mięso wieprzowe mielone ½ kg
  • Polędwica wieprzowa 30 dag
  • Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czosnek do smaku
  • Jajko 1 szt.
  • Jajko 1 szt. Olej 2 łyżki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Polędwica wieprzowa w mielonce

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso mielone przyprawić solą i pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem według uznania, wbić jajko i wymieszać z dodatkiem natki pietruszki.

  2. Polędwicę umyć, dobrze osuszyć, natrzeć solą i pieprzem i obsmażyć na oleju ze wszystkich stron.

  3. Na foli aluminiowej w kształcie prostokąta rozłożyć przygotowane mięso mielone, na środku położyć polędwicę, zwinąć w roladę.

  4. Ułożyć w podłużnej formie żaroodpornej.

  5. Piec w temperaturze 180 stopni przez 50 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń