Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do drugiego dania.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254544
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8438
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Polecam.
Odsłon: 1540
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254544
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8438
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Polecam.
Odsłon: 1540
Składniki
Wykonanie: Mięso mielone przyprawić solą i pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem według uznania, wbić jajko i wymieszać z dodatkiem natki pietruszki.
Polędwicę umyć, dobrze osuszyć, natrzeć solą i pieprzem i obsmażyć na oleju ze wszystkich stron.
Na foli aluminiowej w kształcie prostokąta rozłożyć przygotowane mięso mielone, na środku położyć polędwicę, zwinąć w roladę.
Ułożyć w podłużnej formie żaroodpornej.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 50 minut.