Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 371
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 109440
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 371
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 109440
Składniki
Polędwicę rozciąć i zrobić jeden płat. Porozgniatać ręką. Lekko posolić i oprószyć czarnym świeżo mielonym pieprzem. Na płacie ułożyć obraną i pokrojoną w małe zapałki gruszkę oraz starty ser. Zwinąć i zrobić roladę. Obłożyć plasterkami szynki prosciutto. Obwiązać bawełnianym sznurkiem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35 min. Po wyjęciu z piekarnika, zdjąć sznurek i pokroić na porcje. Podawać ciepłą jako dodatek do obiadu. Smacznego.