Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 57
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 57
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Składniki
Polędwicę rozciąć i zrobić jeden płat. Porozgniatać ręką. Lekko posolić i oprószyć czarnym świeżo mielonym pieprzem. Na płacie ułożyć obraną i pokrojoną w małe zapałki gruszkę oraz starty ser. Zwinąć i zrobić roladę. Obłożyć plasterkami szynki prosciutto. Obwiązać bawełnianym sznurkiem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35 min. Po wyjęciu z piekarnika, zdjąć sznurek i pokroić na porcje. Podawać ciepłą jako dodatek do obiadu. Smacznego.