Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już kiedyś wspomniałem uwielbiam eksperymentować z polędwiczką tym razem przepyszna jesienna propozycja o aromacie jesiennego jabłka.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32178
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9688
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2176
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4175
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 908
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32178
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9688
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2176
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4175
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 908
Składniki
Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę Gdy jest już szklista dodajemy pokrojone w kostkę jabłko i podsmażamy ok 5 minut Na koniec dodajemy posiekany świeży tymianek i ściągamy z pieca Kromki chleba bez twardych skórek rozdrabniamy blenderem Wszystkie te składniki mieszamy w misce dodając musztardę i doprawiając solą i pieprzem
Oczyszczoną z błonek polędwicę przewracamy "na plecy" i nacinamy zostawiając ok 1 cm grubości Rozbijamy ją używając płaskiego tłuczka lub trzonaka noża Przez środek płata polędwicy przeciągamy pędzlem pasek miodu Na tym pasku miodu układamy uformowany w dłoni w wałek farszu Polędwicę zręcznie składamy wspomagając się wykałaczkami Na desce lub blacie układamy plastry boczku zachodzące na siebie Na przygotowane plastry kładziemy polędwicę i zręcznie zwijamy w roladę
Pieczemy ok 25 minut w 180oC Wyznacznikiem gotowej polędwicy jest zarumieniony na złoto boczek i "suchy patyczek" Po upieczeniu dajemy polędwicy jeszcze kilka minut odpocząć najlepiej przykrytą folią aluminiową.