Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w 30 min? Ależ tak...możliwe i pysznie <3
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 417
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1035
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 386
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 417
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1035
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 386
Składniki
Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem. Porcjujemy. Na każdej polędwiczce układamy pokrojony na plasterki czosnek, plasterki masła i plasterki cytryny. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 25 min. W tym czasie przygotowujemy kaszę bulgur i sos. Kaszę przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Do smaku doprawiamy solą, mieszamy z roztopionym masłem. Rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy winem i razem z jagodami gotujemy przez 10 min. Następnie zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Podgrzewamy cały czas mieszając. Rybę podajemy z gorącą kaszą i sosem.