Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w 30 min? Ależ tak...możliwe i pysznie <3
Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem. Porcjujemy.
Na każdej polędwiczce układamy pokrojony na plasterki czosnek, plasterki masła i plasterki cytryny. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 25 min.
W tym czasie przygotowujemy kaszę bulgur i sos.
Kaszę przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Do smaku doprawiamy solą, mieszamy z roztopionym masłem.
Rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy winem i razem z jagodami gotujemy przez 10 min. Następnie zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Podgrzewamy cały czas mieszając.
Rybę podajemy z gorącą kaszą i sosem.
Dzisiaj zapraszam na delikatną, aromatyczną i soczystą rybę, pieczoną pod pie...
Odsłon: 7709
czyli proste i szybkie danie na leniwy niedzielny obiad ;-)
Odsłon: 819
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4006
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 180
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 791
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4006
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 180
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 791
Składniki
Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem. Porcjujemy. Na każdej polędwiczce układamy pokrojony na plasterki czosnek, plasterki masła i plasterki cytryny. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 25 min. W tym czasie przygotowujemy kaszę bulgur i sos. Kaszę przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Do smaku doprawiamy solą, mieszamy z roztopionym masłem. Rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy winem i razem z jagodami gotujemy przez 10 min. Następnie zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Podgrzewamy cały czas mieszając. Rybę podajemy z gorącą kaszą i sosem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Dania główne
Schab ze śliwką i morelą pieczony w rękawie
Dania główne
Szaszłyki z kiełbaskami i warzywami
Dania główne
Szaszłyki drobiowe z kumkwatem i kiwi
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Różnie nazywają tę potrawę ale ja nazywa ją gołąbkami i niech tak zostanie, p...
Odsłon: 48
Schab ze śliwką i morelą pieczony w rękawie
Prosty i wyśmienity przepis na schab pieczony z suszonymi owocami. Tak piecz...
Odsłon: 51