Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna polędwica z dorsza podana z kolorowymi warzywami pięknie wygląda, a jednocześnie pysznie smakuje.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 101
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 67
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 57
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19671
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 101
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 67
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 57
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19671
Składniki
Rybę przyprawiamy solą, pieprzem i skórką cytrynową. Odstawiamy na 15-20 minut do lodówki. Na maśle podsmażamy marchewki, lekko solimy, podlewamy 100 ml wody i dusimy przez 15 minut pod przykryciem. Do marchewki dodajemy pokrojonego selera naciowego, pokrojone w talarki ziemniaki i groszek. Doprawiamy do smaku przyprawami i posypujemy ziołami. Wyłączamy ogień. Warzywa zostawiamy pod przykryciem na gorącej patelni. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy w nim podduszone warzywa. Na warzywach układamy kawałki ryby. Całość podlewamy wodą lub bulionem warzywnym (100-150ml). Zapiekamy pod przykryciem w 180 stopniach przez 30-45 minut.