Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna polędwica z dorsza podana z kolorowymi warzywami pięknie wygląda, a jednocześnie pysznie smakuje.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14064
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15997
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6442
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14064
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15997
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6442
Składniki
Rybę przyprawiamy solą, pieprzem i skórką cytrynową. Odstawiamy na 15-20 minut do lodówki. Na maśle podsmażamy marchewki, lekko solimy, podlewamy 100 ml wody i dusimy przez 15 minut pod przykryciem. Do marchewki dodajemy pokrojonego selera naciowego, pokrojone w talarki ziemniaki i groszek. Doprawiamy do smaku przyprawami i posypujemy ziołami. Wyłączamy ogień. Warzywa zostawiamy pod przykryciem na gorącej patelni. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy w nim podduszone warzywa. Na warzywach układamy kawałki ryby. Całość podlewamy wodą lub bulionem warzywnym (100-150ml). Zapiekamy pod przykryciem w 180 stopniach przez 30-45 minut.