Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej aromatyczna i ekspresowa kuchnia. Pełen wykon w 25 minut. A jakie pyszne <3
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Polędwiczkę kroimy na grubość 1 cm, później każdą na 4 części. Marchew i kalarepkę kroimy w zapałkę. Szalotki kroimy w piórka. Ananasa kroimy na kawałki. Papryczki kroimy w krążki. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, po kwadransie odcedzamy, kroimy w paski. Kiełki i pędy osączamy z zalewy. Czosnek siekamy. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy polędwiczki i smażymy w wysokiej temperaturze (pamiętajmy, cały czas mieszamy), dodajemy posiekane szalotki i czosnek, szklimy, zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy thai curry, liście kaffiru, kiełki, pędy bambusa, ananasa, papryczki, chwilę dusimy (wszystko na największym płomieniu). Podajemy z makaronem ryżowym.