Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej aromatyczna i ekspresowa kuchnia. Pełen wykon w 25 minut. A jakie pyszne <3
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1860
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 789
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254179
Polecam.
Odsłon: 1516
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1860
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 789
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254179
Polecam.
Odsłon: 1516
Składniki
Polędwiczkę kroimy na grubość 1 cm, później każdą na 4 części. Marchew i kalarepkę kroimy w zapałkę. Szalotki kroimy w piórka. Ananasa kroimy na kawałki. Papryczki kroimy w krążki. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, po kwadransie odcedzamy, kroimy w paski. Kiełki i pędy osączamy z zalewy. Czosnek siekamy. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy polędwiczki i smażymy w wysokiej temperaturze (pamiętajmy, cały czas mieszamy), dodajemy posiekane szalotki i czosnek, szklimy, zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy thai curry, liście kaffiru, kiełki, pędy bambusa, ananasa, papryczki, chwilę dusimy (wszystko na największym płomieniu). Podajemy z makaronem ryżowym.