Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej aromatyczna i ekspresowa kuchnia. Pełen wykon w 25 minut. A jakie pyszne <3
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 922
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23039
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15454
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 922
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23039
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15454
Składniki
Polędwiczkę kroimy na grubość 1 cm, później każdą na 4 części. Marchew i kalarepkę kroimy w zapałkę. Szalotki kroimy w piórka. Ananasa kroimy na kawałki. Papryczki kroimy w krążki. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, po kwadransie odcedzamy, kroimy w paski. Kiełki i pędy osączamy z zalewy. Czosnek siekamy. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy polędwiczki i smażymy w wysokiej temperaturze (pamiętajmy, cały czas mieszamy), dodajemy posiekane szalotki i czosnek, szklimy, zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy thai curry, liście kaffiru, kiełki, pędy bambusa, ananasa, papryczki, chwilę dusimy (wszystko na największym płomieniu). Podajemy z makaronem ryżowym.