Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej aromatyczna i ekspresowa kuchnia. Pełen wykon w 25 minut. A jakie pyszne <3
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Polędwiczkę kroimy na grubość 1 cm, później każdą na 4 części. Marchew i kalarepkę kroimy w zapałkę. Szalotki kroimy w piórka. Ananasa kroimy na kawałki. Papryczki kroimy w krążki. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, po kwadransie odcedzamy, kroimy w paski. Kiełki i pędy osączamy z zalewy. Czosnek siekamy. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy polędwiczki i smażymy w wysokiej temperaturze (pamiętajmy, cały czas mieszamy), dodajemy posiekane szalotki i czosnek, szklimy, zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy thai curry, liście kaffiru, kiełki, pędy bambusa, ananasa, papryczki, chwilę dusimy (wszystko na największym płomieniu). Podajemy z makaronem ryżowym.