Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna polędwiczka w przyprawie suszone pomidory z oliwkami owinięta w ciasto francuskie. Mięso jest bardzo delikatne, ale intensywne w smaku. Świetne danie na imprezę, jeśli ktoś jest podobnie jak ja fanem suszonych pomidorów (w każdej postaci) to naprawdę polecam.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 830
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 908
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 830
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 908
Składniki
Polędwiczkę umyć, osuszyć, oprószyć delikatnie solą. W miseczce wymieszać olej z suszonych pomidorów i przyprawę suszone pomidory - u mnie tym razem wersja z oliwkami. Natrzeć polędwiczkę i odłożyć do lodówki na 30 minut. Polędwiczkę obsmażyć z każdej strony po 3 minuty, odłożyć, żeby mięso odpoczęło. Płat ciasta francuskiego rozłożyć, umieścić na nim polędwiczkę, zawinąć, docisnąć boki widelcem. Wierzch ciasta naciąć, posmarować rozmąconym jajkiem. Posypać przyprawą suszone pomidory.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 25 minut, aż ciasto się zarumieni.