Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczka w cieście francuskim

Polędwiczka w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 1911

Dodano:

Odsłon: 6352

Niezwykle aromatyczna polędwiczka w przyprawie suszone pomidory z oliwkami owinięta w ciasto francuskie. Mięso jest bardzo delikatne, ale intensywne w smaku. Świetne danie na imprezę, jeśli ktoś jest podobnie jak ja fanem suszonych pomidorów (w każdej postaci) to naprawdę polecam.

Składniki

  • 1 polędwiczka
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 5 łyżek oleju z suszonych pomidorów ( najlepiej takiego z ziołami)
  • sól
  • 1 opakowanie przyprawy suszone pomidory z oliwkami lub chilli
  • jajko do posmarowania ciasta
  • olej do podsmażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwiczkę umyć, osuszyć, oprószyć delikatnie solą. W miseczce wymieszać olej z suszonych pomidorów i przyprawę suszone pomidory - u mnie tym razem wersja z oliwkami. Natrzeć polędwiczkę i odłożyć do lodówki na 30 minut.
    Polędwiczkę obsmażyć z każdej strony po 3 minuty, odłożyć, żeby mięso odpoczęło.
    Płat ciasta francuskiego rozłożyć, umieścić na nim polędwiczkę, zawinąć, docisnąć boki widelcem. Wierzch ciasta naciąć, posmarować rozmąconym jajkiem. Posypać przyprawą suszone pomidory.

  2. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 25 minut, aż ciasto się zarumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń