Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne danie towarzyszy mi od lat, bardzo lubimy połączenie mięciutkiego mięska z wyrazistym sosem z sera pleśniowego do tego makaron i czego chcieć więcej :)
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2196
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 257
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2196
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 257
Składniki
Polędwiczkę czyścimy z błony, kroimy na plastry, lekko rozgniatamy ręką, solimy i pieprzymy z dwóch stron
Rozgrzewamy olej na patelni, kładziemy polędwiczki i smażymy na zloty kolor z dwóch stron. Następnie zdejmujemy na talerz i odstawiamy
Obieramy cebulę i kroimy ją w piórka. Czosnek obieramy i drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Brokuł myjemy kroimy na dość małe różyczki
Na patelnie na której smażyliśmy polędwiczki wrzucamy cebulę z czosnkiem, chwilę smażymy do zeszklenia się cebuli, pilnując żeby nie przypalić czosnku. Dolewamy bulion, najlepiej gorący, wrzucamy brokuła i gotujemy aż będzie miękki.
Na koniec wrzucamy pokruszony ser i polędwiczki. Gotujemy chwilę aż ser nam się rozpuści. Dodajemy wcześniej ugotowany makaron i podajemy
Smacznego:)