Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne danie towarzyszy mi od lat, bardzo lubimy połączenie mięciutkiego mięska z wyrazistym sosem z sera pleśniowego do tego makaron i czego chcieć więcej :)
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7476
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 953
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7476
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 953
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
Polędwiczkę czyścimy z błony, kroimy na plastry, lekko rozgniatamy ręką, solimy i pieprzymy z dwóch stron
Rozgrzewamy olej na patelni, kładziemy polędwiczki i smażymy na zloty kolor z dwóch stron. Następnie zdejmujemy na talerz i odstawiamy
Obieramy cebulę i kroimy ją w piórka. Czosnek obieramy i drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Brokuł myjemy kroimy na dość małe różyczki
Na patelnie na której smażyliśmy polędwiczki wrzucamy cebulę z czosnkiem, chwilę smażymy do zeszklenia się cebuli, pilnując żeby nie przypalić czosnku. Dolewamy bulion, najlepiej gorący, wrzucamy brokuła i gotujemy aż będzie miękki.
Na koniec wrzucamy pokruszony ser i polędwiczki. Gotujemy chwilę aż ser nam się rozpuści. Dodajemy wcześniej ugotowany makaron i podajemy
Smacznego:)