Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczka wieprzowa a'la devolay

Polędwiczka wieprzowa a'la devolay

Autor:

Przepisów i artykułów: 127 Ocena: 5591

Dodano:

Odsłon: 1948

Polędwiczka wieprzowa tym razem w autorskim wykonaniu. Przygotowanie tego dania nie zajmie więcej niż 45 minut.

Składniki

  • polędwiczka wieprzowa
  • 50 gr startego żółtego sera
  • 50 gr startego zmrożonego masła
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • woreczek ryżu
  • 1 średnia gruszka
  • 2 łyżki miodu
  • pieprz, sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Polędwiczka wieprzowa a'la devolay

Przygotowanie

  1. Oczyszczoną z błonek polędwiczkę nacinamy wzdłuż jednocześnie ją rozwijając tworząc duży płat.
    Doprawiam odrobiną soli i pieprzu następnie nakładam starty ser oraz starte zmrożone masło oraz pietruszkę. Całość zwijamy w roladę i obwiązujemy sznurkiem.
    Podsmażamy roladę na rozgrzanym maśle po kilka chwil z każdej strony po czym przekładamy do formy i zapiekamy ok 20 minut w 160 oC.

    W między czasie przygotowujemy ryż oraz miodowe skwarki z gruszki - gruszkę kroimy w niedużą kosteczkę i podsmażamy ją na 2 łyżkach miodu do uzyskania leciutko złotego koloru.

    Upieczoną polędwicę wyjmujemy z piekarnika i na 3-4 minuty zawijamy w folię aluminiową aby mięso odpoczęło.
    Na talerzu podajemy ryż z gruszką oraz dokładamy pokrojoną w ok 2 cm plastry polędwiczkę.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń