Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka wieprzowa tym razem w autorskim wykonaniu. Przygotowanie tego dania nie zajmie więcej niż 45 minut.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Składniki
Oczyszczoną z błonek polędwiczkę nacinamy wzdłuż jednocześnie ją rozwijając tworząc duży płat. Doprawiam odrobiną soli i pieprzu następnie nakładam starty ser oraz starte zmrożone masło oraz pietruszkę. Całość zwijamy w roladę i obwiązujemy sznurkiem. Podsmażamy roladę na rozgrzanym maśle po kilka chwil z każdej strony po czym przekładamy do formy i zapiekamy ok 20 minut w 160 oC. W między czasie przygotowujemy ryż oraz miodowe skwarki z gruszki - gruszkę kroimy w niedużą kosteczkę i podsmażamy ją na 2 łyżkach miodu do uzyskania leciutko złotego koloru. Upieczoną polędwicę wyjmujemy z piekarnika i na 3-4 minuty zawijamy w folię aluminiową aby mięso odpoczęło. Na talerzu podajemy ryż z gruszką oraz dokładamy pokrojoną w ok 2 cm plastry polędwiczkę. Smacznego :)