Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł na szybki i smaczny obiad
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8393
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10105
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4617
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 663
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8393
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10105
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4617
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 663
Składniki
Mięso umyć, oczyścić z ew. błon. Cebule pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki. Mięso natrzeć solą, pieprzem, wyciśnietym czosnkiem oraz rozmarynem. Miód rozcieńczyć z oliwą i posmarować nim mięso. Na patelni, w niewielkiej ilości oleju, obsmażyć polędwiczkę ze wszystkich stron, mniej więcej po 2-3 min. z każdej i odłożyć na talerz, żeby mięso odpoczęło. Cebulę podsmażyć na tej samej patelni, dzięki temu nie stracimy smaku powstałego podczas obsmażania mięsa i dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, odstawić do ostygnięcia. Ważne jest, aby dobrze odparować całą wodę z pieczarek, żeby podczas pieczenia nie puszczały jej w cieście.Na papierze do pieczenia rozłożyć ciasto francuskie, posmarować pieczarkami. Na środek położyć polędwiczkę i owinąć ją ciastem. Można posmarować wierzch ciasta roztrzepanym jajkiem. Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej, na którą przepis również znajdziecie u mnie. Pozdrawiam i życzę SMACZNEGO!!!! :-)