Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł na szybki i smaczny obiad
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10753
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2451
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10753
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2451
Składniki
Mięso umyć, oczyścić z ew. błon. Cebule pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki. Mięso natrzeć solą, pieprzem, wyciśnietym czosnkiem oraz rozmarynem. Miód rozcieńczyć z oliwą i posmarować nim mięso. Na patelni, w niewielkiej ilości oleju, obsmażyć polędwiczkę ze wszystkich stron, mniej więcej po 2-3 min. z każdej i odłożyć na talerz, żeby mięso odpoczęło. Cebulę podsmażyć na tej samej patelni, dzięki temu nie stracimy smaku powstałego podczas obsmażania mięsa i dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, odstawić do ostygnięcia. Ważne jest, aby dobrze odparować całą wodę z pieczarek, żeby podczas pieczenia nie puszczały jej w cieście.Na papierze do pieczenia rozłożyć ciasto francuskie, posmarować pieczarkami. Na środek położyć polędwiczkę i owinąć ją ciastem. Można posmarować wierzch ciasta roztrzepanym jajkiem. Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej, na którą przepis również znajdziecie u mnie. Pozdrawiam i życzę SMACZNEGO!!!! :-)